X

Լավ առաջարկ

Տոնե՛ք Ձեր բոլոր տոները մեզ մոտ:
Ճաշացանկը սկսած 6.900 դրամից:
Զանգահարե՛ք (099)44-79-75

Բլոգ

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ինչ ուտել պահքի ժամանակ

H. A.

11.03.2017

Արդեն սկսվել է մեծ պահքը, որն իրենից ենթադրում է սննդակարգի փոփոխություն: Պետք է նշել, որ պահքը միայն սննդակարգի փոփոխություն չէ: Յուրաքանչյուրը պետք է հիշի առաջին հերթին հոգեկան ու բարոյական ամեն տեսակի ախտերից ու մոլություններից ազատվելու մասին, հեռու մնալ վարկաբեկելուց և ստախոսությունից, կարևորէ անել աստվածահաճո և առաքինի գործեր: Պահքի ժամանակ կարևոր է նաև մոռանալ շատակերության մասին: Պետք է ուտել այնքան, որ բավարար լինի կշտանալու համար:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ինչպես ընտրել հարսանեկան սրահը մի քանի խորհուրդ

H. A.

10.03.2017

Հարսանիքին պատրաստվելը հաճելի, բայց միևնույն ժամանակ դժվար աշխատանք է: Պետք է հիշել ցանկացած մանրուք, հասցնել ճիշտ ժամանակին և գտնել լավագույն առաջարկը Ձեզ համար:

Ամենակարևոր աշխատանքներից է հարսանեկան սրահի ընտրությունը: Հենց այստեղ է անցնելու տոնախմբության հիմնական մասը և ինչ-որ տեղ նաև սրահից է կախված հարսանիքի ընթացքն ու հյուրերի գոհունակությունը:

Այսօր կնշենք մի քանի խորհուրդ, որոնք կօգնեն Ձեզ ընտրություն կատարելուց:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սպասքն ունի լեզու

H. A.

10.03.2017

Սպասքը առօրյայում ամենաշատ օգտագործվող իրն է և կարող է փոխարինել մի քանի արտահայտության:
Գեղեցիկ շարված սպասքը միշտ տոնական տեսք է հաղորդում սեղանին և ապահովում բարձր տրամադրություն: Կարելի է ասել նաև, որ գեղեցիկ դասավորված սպասքը նպաստում է մարդու ախորժակին:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Գինի եվ գինեգործություն

H. A.

08.03.2017

Ըստ գինեգործության համաշխարհային կազմակերպության 2007 թվականի տվյալների, հայ գինեգործները արտադրել են 43 հազար հեկտոլիտր գինի:

Հայաստանի Հանրապետության տաք կլիման ապահովում է խաղողի քաղցր համը, որից էլ կարելի է պատրաստել բարձրորակ քաղցր գինիներ։ Հայաստանը գինեգործությամբ տարածաշրջանի առաջատար երկիրն է։ Հայաստանում արտադրված գինիները հատկապես աչքի են ընկնում իրենց բազմազանությամբ, քանի որ Հայաստանում խաղողի տարբեր տեսակներից պատրաստվում է գինու բազում տեսակներ, որոնք առանձնանում են իրենց ուրույն համով և բույրով:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Գարեջրի մասին

H. A.

07.03.2017

Գարեջուրը գրեթե նույնքան հին է, որքան մարդկությունը։ Այն պահպանել է իր հեղինակությունը հազարամյակներ շարունակ և շատ վայրերում դարձել է տեղի մշակույթի անբաժանելի մասնիկը։ Եվրոպական շատ երկրներում էլ գարեջուրն ունի հատուկ օր: Այդ օրը կազմակերպվում են տարբեր միջոցառումներ, որտեղ, աշխարհի տարբեր ծայրերից ժամանած մարդիկ կարող են փորձել գարեջրի տարբեր տեսակներ, ծանոթանան գարեջի պատմությանն ու զարգացման փուլրին:
Ներկայացնենք գարեջրի առաջացման պատմությունից մի քանի փաստ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Մրսածության դեմ պայքարող մթերքներ

H. A.

20.02.2017

Արդեն խոսել ենք ինչ կարելի է ուտել մրսածության ժամանակ, շուտ ապաքինվելու համար: Կան նաև մթերքներ որոնք կօգնեն չհիվանդանալ: Այս մթերքները բարձրացնում են իմունիտետը, օրգանիզմին հաղորդում են էներգիա և պայքարում վիրուսային բացիլների դեմ: Ներկայացնենք հիմնական օգտակար մթերքները, որոնք կարող եք օգտագրծել ամեն օր, եթե չունեք ալերգիաներ կամեթե հակացուցված չեն առողջական խնդիրների ելնելով:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Հարսանեկան ավանդույթներ աշխարհի տարբեր մասերից

H. A.

16.02.2017

Աշխարհի տարբեր մասերում գոյություն ունեն հարսանեկան ուրույն ավանդույթներ, որոնցից յուրաքանչյուրն ունեն իրենց դերն ու նշանակությունը տվյալ ազգի համար: Այդ ծեսերից շատերը մեզ կարող են թվալ տարօրինակ, երբեմն էլ նույնիսկ զարմանալի: Առաջարկում ենք ճանապարհորդություն կատարենք աշխարհով մեկ՝ տեսնելու, թե ինչպես են տոնում հարսանիքները տարբեր երկրներ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ե՞րբ պետք է ուտել աղի բլիթ

H. A.

09.02.2017

Բոլոր սիրահարների հովանավոր Սուրբ Սարգսի տոնն ունի հարյուրամյակների պատմություն:

Տոնի օրը Ս. Սարգիս Զորավարի անունը կրող եկեղեցիներում մատուցվում է Ս. պատարագ, որից հետո կատարվում է երիտասարդների օրհնության կարգ:
Ավանդույթի համաձայն, տոնի նախօրեին, չամուսնացած աղջիկներն ու տղաները աղի բլիթ են ուտում:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Պահք

H. A.

09.02.2017

Մեծ կամ Քառասնորդական պահքը, որը տևում է Բուն Բարեկենդանից մինչև Ս. Հարության (Զատիկ) տոնի նախօրեն: Այս տարի կսկսվի փետրվարի 27-ից և կտևի մինչև Ապրիլի 16-ը, ներառելով նաև Ավագ Շաբաթը:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրբ Վալենտին, թե՞ Սուրբ Սարգիս

H. A.

09.02.2017

    Ախարհի շատ երկրներում փետրվարի 14-ին տոնում են սիրահարների հովանավոր Սուրբ Վալենտինի օրը: Այդ օրը բոլորը շնորհավորում են միմյանց, սեր խոստովանում, նվիրում են միմյանց խորհրդանշական նվերներ ու բացիկներ:

Բաժանորդագրվե՛ք մեր նորություններին