X

Լավ առաջարկ

Տոնե՛ք Ձեր բոլոր տոները մեզ մոտ:
Ճաշացանկը սկսած 6.900 դրամից:
Զանգահարե՛ք (099)44-79-75

Բլոգ

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Տյառնընդառաջը

H. A.

09.02.2017

Հայաստանյաց Առաքելական Սուրբ Եկեղեցին Տյառնընդառաջը կամ 40-օրական Հիսուսի ընծայումը տաճարին տոնում է Աստվածահայտնությունից` հունվարի 6-ից 40 օր հետո` անվանելով Տյառնընդառաջ, որ նշանակում է «ելնել Տիրոջն ընդառաջ»:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրբ Սարգսի տոն

H. A.

09.02.2017

Ս. Սարգիս զորավարի տոնը հռչակվել է Երիտասարդների օրհնության օր: Տոնը շարժական է և այս տարի (2017) նշվում է Փետրվարի 11-ին:
Սբ. Սարգիս զորավարն ամենասիրված սրբերից է: Նա երիտասարդների արագահաս բարեկամն է, ով օգնում է սիրահարված երիտասարդներին հասնել իրենց սիրուն:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Խաշի ավանդույթները

H. A.

08.02.2017

Բոլորիս քաջ ծանոթ Խաշն ունի իր ավանդույթներն ու յուրահատուկ պատմությունը: Հայերը խաշ օգտագործում են դեռ հեթանոսության ժամանակներից: Հիմնականում պահպանվել է պատրաստման եղանակը և արարողակարգը, սակայն կրել է նաև որոշ փոփոխություններ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ինչպե՞ս սնվել մրսածության ժամանակ

H. A.

07.02.2017

Շատ կարևոր է ճիշտ սնվել: Սնունդը պետք է պարունակի մի շարք վիտամիններ, որոնք դրական ազդեցություն են ունենում մեր օրգանիզմի, իմունային համակարգի, ուղեղի աշխատանքի համար: Սնունդի միջոցով է, որ ստանում ենք ապրելու համար անհրաժեշտ էներգիա:
Եթե ուշադրություն դարձնենք օրվա սննդակարգին և սնվենք ճիշտ, կունենանք վիտամինային հարուստ պաշար, որն էլ կօգնի չհիվանդանալ: Կան մարդիկ, ովքեր շատ հաճախ են հիվանդանում, հիմնականում պատճառը ցածր իմունային համակարգն է: Բոլորս էլ, արագ ապաքինվելու համար, առաջնահերթ դիմում ենք դեղահաբերի, սակայն կան մթերքներ, որոնք ավելի արագ և հեշտ կօգնեն:
Ներկայացնենք դրանցից մի քանիսը:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Սուրճի պատրաստման եղանակները տարբեր երկրներում

H. A.

07.02.2017

Սուրճը շատերի համար օրվա անբաժանելի մասն է կազմում: Սուրճն ունի հանգստացնող, թարմացնող հատկություն: Շատերը իրենց օրը սկսում են հենց մի բաժակ սուրճից, որն ըմպելու ընթացքում պլանավորում են իրենց օրվա գօրծերը, տրամադրվում օրվա սպասվելիք անց ու դարձին և անցնում աշխատանքի: Շատերի համար էլ առավոտյան սուրճը ընկերական առաջին հանդիպումն է: Այն խմում են աշխատավայրում, երբ բոլոր աշխատակիցներն արդեն եկել են, քննարկում են անցաց օրն ու խոսում սպասվելի իրադարձություններից: Սուրճը օգնում է օրը սկսել ուրախ և հագեցած:
Երևի թե, չեք զարմանա, եթե իմանաք, որ տարբեր երկրներում սուրճը պատրաստում են յուրահատուկ ձևով: Ներկայացնենք մի քանի տարբերակ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

10 Առողջ ընդմիջման տարբերակ

H. A.

01.02.2017

Հաճախ, զբաղված լինելով աշխատավայրում, մենք չենք հասցնում ընդմիջում անել, կամ լավագույն դեպքում, ընդմիջումն անում ենք շատ արագ, ուտելով ինչ-որ բան:
Ներկայացնում ենք 10 օգտագար սնունդ, որոնք նաև լավ ընդմիջում են զբաղված ժամանակ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ի՞նչ ուտել երեկոյան

H. A.

01.02.2017

4 բան որոնք չունեն վատ ազդեցություն մեր օրգանիզմի համար, նույնիսկ եթե ուտենք երեկոյան կամ ուշ ժամի:
Եթե չեք կարողանում քնել սոված ժամանակ, ահա մի քանի խորհուրդ, թե որ սննդամթերքները կարող եք ուտել, որոնք չեն գիրացնում, օգտակար են մեր օրգանիզմի համար, նույնիսկ եթե ուտենք գիշերը և նպաստում են առողջ քնին:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Ինչպե՞ս ընտրել հարսանեկան ճիշտ կոստյում

H. A.

01.02.2017

Հարսի զգեստին մեծ նշանակոթյուն և ուշադրություն են դարձնում: Նույնիսկ հարսանիքից ամիսներ առաջ սկսվում է հարսանեկան զգեստի ընտրությունը, իսկ փեսայի կոստյումը հիմնականում կարվում կամ գնում են վերջին օրերին: Սա, իհարկե նաև կանանց և տղամարդկանց բնավորության տարբերույուններից է լինում: Սակայն ճիշտ և լավ կոստյում ընտրելն այդքան էլ հեշտ չէ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

Հայկական Հարսանեկան Ավանդույթներ (Մաս2)

H. A.

01.02.2017

Նախկինում ներկայացրել ենք արդեն հայկական հարսանիքների ավանդույթներից որոնց մի մասն մինչ օրս պահպանվել են:
  Կներկայացնենք այդ ավանդույթների շարունակությունը, որոնք հիմնականում կապ ունեն հարսի տան ավանդույթների հետ:

Ռենա Ռեստորանային Համալիր

ՀԱՅԿԱԿԱՆ ՀԱՐՍԱՆԵԿԱՆ ԱՎԱՆԴՈՒՅԹՆԵՐ (Մաս1)

H. A.

01.02.2017

Դժվար է ասել, թե որտեղից են սկիզբ առնում հայկական հարսանեկան ավադույթները: Ազգի մշակութային բոլոր բաղադիրիչների նման, հարսանեկան ավանդույթներն էլ ժամանակի ընթացքում կրել են բազմաթիվ փոփոխություններ: Հիմնականում համարվում է, որ ավանդույները սկիզբ են առնում դեռ ուրարտուական ժամանակներից:

Բաժանորդագրվե՛ք մեր նորություններին